Εκτύπωση

 

Παλλήνη: 17-11-2018                                                                           Προς όλους

        Αριθμ.Πρωτ.:   128                                                             τους συναδέλφους μας       

Καταγγελία κατά του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ε.υβοιας ,για επίθεση και απόπειρα τρομοκράτησης εναντίον της προέδρου της ΕΛΜΕ Ν.Εύβοιας              

             

            Το Δ.Σ. του συλλόγου Δελμούζου καταγγέλλει την απρόκλητα ανάρμοστη, χυδαία, σεξιστική, φραστική και σωματική επίθεση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας,  Δ. Κυριτσόπουλου, εναντίον της προέδρου της ΕΛΜΕ, Χαράς Νίκα, η οποία έλαβε χώρα στο γραφείο του, την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018. Τη συγκεκριμένη μέρα, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ προσήλθε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόσκληση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, προκειμένου να υπογράψει τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους, εν όψει των υπηρεσιακών εκλογών, όπως προβλέπεται από το ΠΔ1/2003 (άρθ.23 παρ.3), και να παραλάβει αντίγραφα αυτών, όπως δικαιούται και όπως είχε αιτηθεί με την με αριθμό 8358/29-10-2018 αίτησή της, που ήταν και η προθεσμία για την σύνταξη των πινάκων και την αποστολή τους στις εφορευτικές επιτροπές (Φ.350/63/145388 /E3/6-9-2018).

Ο Προϊστάμενος, μετά από επανειλημμένες υπεκφυγές και κωλυσιεργίες αφού αρχικά καταφέρθηκε με χυδαίες εκφράσεις, που προσβάλλουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών, στη συνέχεια άσκησε λεκτική και σωματική βία στην πρόεδρο της ΕΛΜΕ,  στην προσπάθειά του να την βγάλει έξω από το γραφείο του. Δεν είναι η πρώτη  φορά που ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Εύβοιας προβαίνει σε τέτοιες ανάρμοστες ενέργειες, υβρίζοντας συναδέλφους και απειλώντας ασύστολα. Τον Οκτώβρη του 2017, ο κ. Διευθυντής επέβαλε πειθαρχική ποινή σε 3 μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ευβοίας, επειδή «τόλμησαν», χωρίς την άδειά του, να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόπειρα άμεσης παρέμβασης κλιμάκιου του ΟΟΣΑ στα σχολεία της περιοχής τους. Ανάλογη συμπεριφορά είχε επιδείξει στις 21 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικών, γονέων και  μαθητών ΑΜΕΑ, για θέματα Ειδικής Αγωγής  ο κ. Προϊστάμενος  κάλεσε την Αστυνομία!

Το ΔΣ του συλλόγου μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στην συναδέλφισσα πρόεδρο, Χαρά Νίκα και στην ΕΛΜΕ Εύβοιας. Συμπαρίσταται στον αγώνα, μαζί με όλο το εκπαιδευτικό κίνημα, για την προάσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων στο χώρο της εκπαίδευσης. Καλεί το Υπουργείο να άρει το καθεστώς ανοχής και κάλυψης των απαράδεκτων ενεργειών του εν λόγω Διευθυντή Εκπαίδευσης, ειδάλλως χρεώνεται απολύτως την πολιτική ευθύνη για την τρομοκράτηση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και την παρεμπόδιση της συλλογικής δράσης των σωματείων! Καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία στο χώρο της εκπαίδευσης αλλά και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να μπουν φραγμός στον επελαύνοντα αυταρχισμό, που αποτελεί κλασσική μέθοδο της εξουσίας για να περάσει αντιεκπαιδευτικά και αντιλαϊκά μέτρα.

Ο Πρόεδρος                                               Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                     Κων/νος  Βερέτσος