Παλλήνη : 15/11/2016                       Προς όλους τους  συναδέλφους

ΑΠ: 96

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν.Αττικής «Αλ. Δελμούζος» καλεί  τους συναδέλφους την Τρίτη 15 Νοέμβρη να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις των Σωματείων για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην επίσκεψη Ομπάμα.

Σε μία κίνηση πρόκληση για τον ελληνικό λαό, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας πάλι τις ημέρες γιορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της αμερικανοκίνητης χούντας. Αυτή τη φορά όμως από μια κυβέρνηση που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται «αριστερή» και που υποδέχεται ως «σωτήρα» τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Η επίσκεψη του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, αυτή την εποχή δεν είναι τυχαία. Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις ΔΝΤ-ΕΕ γίνονται στα πλαίσια της σύγκρουσης των επιχειρηματικών συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων τους και είχαν και  έχουν ως θύμα τον Ελληνικό λαό.

Η μετατροπή της Μέσης Ανατολής,  της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε εμπόλεμη ζώνη, το αίμα των λαών της Συρίας, της Λιβύης, της Παλαιστίνης, για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους,  είναι άμεσο αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της χρηματοδότησης και στήριξης οργανώσεων, όπως το Ισλαμικό Κράτος, από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η εμπλοκή της στους ενδοιμπεριαλιστικούς  ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας, η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, οι εξελίξεις στην Τουρκία, η κλιμάκωση των πολέμων και η όξυνση των εντάσεων στην περιοχή πρέπει να  μας  βρουν όλους σε επαγρύπνηση.

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και τα στρατηγεία.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.

Να γυρίσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από αποστολές των ΝΑΤΟ – ΕΕ

Εκφράζουμε αγωνιστικά τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Υψώνουμε τείχος στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 15/11 ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 17/11 ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Ο Πρόεδρος                                           Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                        Άγγελος   Πούλος