Εκτύπωση


Αρ. Πρωτ.: 55

20-06-2018

Προς τη Δ/ντρια Εκπαίδευσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

Σχετικά με την πρόσκληση Δήλωσης Οριστικής Τοποθέτησης των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ86(ΠΕ19-20) και ΠΕ91(ΠΕ32). Όταν η προσωρινή αποθήκευση είναι οριστική.

Με αφορμή την πρόσκληση «Δήλωσης Οριστικής Τοποθέτησης των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ86(ΠΕ19-20) και ΠΕ91(ΠΕ32)» αρκετοί συνάδελφοι αυτών των ειδικοτήτων επικοινώνησαν με τον Σύλλογο και εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους σχετικά με τη διαδικασία  δήλωσης της οριστικής τους τοποθέτησης αποκλειστικά μέσω του Online Συστήματος https://teachers.minedu.gov.gr .

Ενώ λοιπόν πατούσαν το κουμπί Προσωρινή Αποθήκευση για να μπορέσουν να επεξεργαστούν τη δήλωση τους αργότερα, όπως είθισται, διαπίστωσαν ότι το σύστημα είχε κάνει ήδη οριστικοποίηση της δήλωσής τους χωρίς να τους δίνει τη δυνατότητα μετατροπής. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα σε όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές ( μεταθέσεις, αποσπάσεις κτλ) μέσα από τις φόρμες του Υπ. Παιδείας Προσωρινή Αποθήκευση σημαίνει ότι μπορείς να επεξεργαστείς και πάλι τη δήλωση σου πριν την οριστική υποβολή της.

Σε επικοινωνία τους με το αρμόδιο τμήμα της  Διεύθυνσης τους ενημέρωσαν πως η εγκύκλιος ήταν σαφής και ότι καμιά αλλαγή δεν μπορεί να γίνει . Όμως σε ανάρτηση στην αρχική σελίδα της Δ/νσης οι οδηγίες δεν ήταν καθόλου αναλυτικές και σαφείς (συνημμένη φωτογραφία). Τα ίδια ισχυρίστηκαν και στην επικοινωνία που είχε μαζί τους ό Γραμματέας του Συλλόγου για το θέμα. Άραγε γιατί η Δ/νση κλείδωσε τις δηλώσεις μία ημέρα πριν την λήξη της προθεσμίας;

Επειδή το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό  και η δήλωση προτίμησης του κάθε συναδέλφου, όταν μάλιστα αφορά οριστική τοποθέτηση, μπορεί να καθορίσει τη ζωή του για τα επόμενα χρόνια καλούμε την Διευθύντρια Εκπαίδευσης να δώσει λύση στο πρόβλημα δίνοντας στους συναδέλφους τη δυνατότητα να υποβάλλουν την οριστική δήλωση τοποθέτησής τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας (21-6-2018).

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                              Κων/νος  Βερέτσος