ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

23-5-2018

Ψήφισμα συμπαράστασης στη συνάδερφο Α. Β.                       

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλ. Δελμούζος» στηρίζει ομόφωνα και ανεπιφύλακτα τη συνάδερφο αναπληρώτρια στο 2ο ΔΣ Πικερμίου Α.Β. Η συνάδερφος, ως  παιδαγωγός που οφείλει εκτός από το να διδάσκει μαθήματα να διαπαιδαγωγεί τους μικρούς μαθητές, δεν έπραξε ούτε είπε οτιδήποτε που να δικαιολογεί παράπονα από κανένα γονέα ή κηδεμόνα, πόσο μάλλον έγγραφη αναφορά εναντίον της.

Σε αυτές τις δύσκολες εποχές που καλλιεργείται από όλους αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές του λαού και της νεολαίας η αντίληψη ότι όλα επιτρέπονται, που προβάλουν τη λογική των εύκολων δρόμων, που εκχυδαΐζουν κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, που μέσα από άθλια ριάλιτι των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης προβάλλεται η αντίληψη πως όλα είναι εμπόριο, κόλπο και μαγκιά, οι εκπαιδευτικοί προβάλλουμε φωνή αντίστασης. Συμβουλεύουμε τους μαθητές μας να γυρίσουν την πλάτη τους στα άθλια πρότυπα που τους πλασάρουν και να διεκδικήσουν ό,τι τους στερούν με αγώνα, με άμιλλα και ευγένεια.

Με τους γονείς στεκόμαστε δίπλα δίπλα για την υπεράσπιση του δικαιώματος των μαθητών μας στην δωρεάν εκπαίδευση και μόρφωση. Τα δικαιώματα που από κοινού διεκδικούμε σήμερα ως εργαζόμενοι, συμβασιούχοι ή άνεργοι είναι αυτά που θα κληρονομήσουμε στα παιδιά μας και τους μαθητές μας.

Γυρίζουμε την πλάτη μας σε διαχωριστικές λογικές, που επιδιώκουν να στρέψουν τους γονείς εναντίον των εκπαιδευτικών και τους εκπαιδευτικούς εναντίων των γονιών, για να μπορέσουν να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης. Με το να στρέφονται οι γονείς εναντίων των εκπαιδευτικών καταστρέφεται το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία και αυτό ευνοεί μόνο αυτούς που ψηφίζουν, στηρίζουν και προωθούν αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Τα προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολεία είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της υποχρηματοδότησης, της αδιοριστίας και των ταξικών φραγμών. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πρέπει να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη διάλυση της εκπαίδευσης, ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολείων.

23-5-2018

Η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλ. Δελμούζος»