Παλλήνη: 7-3-2018                                                                           Προς όλους

Αριθμ.Πρωτ.: 24                                                                            τους συναδέλφους μας                      

Για την έναρξη εφαρμογής της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.

Η θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης αποτελεί μια τεράστια επιτυχία του κλάδου μας και ιδιαίτερα της κοινωνίας.

Εξασφαλίζεται πλέον, δια Νόμου, η ισότιμη αντιμετώπιση προνηπίων και νηπίων και αναγνωρίζεται το δικαίωμα των πρώτων στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.

Η ψήφιση του άρθρου 33 αποτελεί την δικαίωση των διαχρονικών αγώνων του συνόλου των εκπαιδευτικών  και αποτελεί λαμπρό παράδειγμα πως ο κλάδος ,όταν σύσσωμος αγωνίζεται υποχρεώνει τις κυβερνήσεις σε αποδοχή των δικαίων αιτημάτων του .

Το ΔΣ του Συλλόγου και ολόκληρος ο κλάδος δεν εφησυχάζει , μέχρι να εφαρμοστεί καθολικά σε όλη την χώρα η διετής υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση . Βρισκόμαστε σε  αγωνιστική επαγρύπνηση μέχρι η κυβέρνηση να προβεί στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για να μπορούν όλα τα παιδιά να φοιτήσουν στο δημόσιο νηπιαγωγείο .

Δεν μπορούμε να μην σταθούμε την στάση των κομμάτων στην Βουλή κατά την ψήφιση του άρθρου 33 . Το ΔΣ του Συλλόγου Δελμούζου καταγγέλλει το κόμμα της ΝΔ , της ΔΗΣΥ , του Ποταμιού , της Εν. Κέντρου και του ΚΚΕ που καταψήφισαν την θεσμοθέτηση της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Η παιδεία δεν μπορεί να είναι πεδίο στείρας κομματικής αντιπαράθεσης ή πεδίο  συνδιαλλαγής με τους τοπικούς δημάρχους και κομματάρχες .

Καλούμε τις παρατάξεις του ΔΣ της ΔΟΕ να λάβουν ξεκάθαρη θέση για την στάση των κοινοβουλευτικών κομμάτων .

Η θεσμοθέτηση της διετούς προσχολικής αγωγής είναι νίκη των μάχιμων εκπαιδευτικών της τάξης , είναι νίκη της κοινωνίας .

  Ο Πρόεδρος                                                                        H  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                              Χαρά   Γαλανοπούλου