Παλλήνη: 7-3-2018                                                                           Προς όλους

Αριθμ.Πρωτ.: 23                                                                            τους συναδέλφους μας

Ανακοίνωση για το συλλαλητήριο της Παρασκευής 2 Μάρτη στο Υπουργείο Παιδείας και για την επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές

Το ΔΣ του συλλόγου Δελμούζου χαιρετίζει το πλήθος των συνάδελφων μου συμμετείχε στο συλλαλητήριο  που οργάνωσαν οι ανεξάρτητοι σύλλογοι αναπληρωτών (ΣΑΝ -ΠΑΣΑΔ -ΣΑΤΕΑ - ΠΕΑΔ).

Το ΔΣ του Συλλόγου Δελμούζου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη αστυνομική βία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Σε μια, στο σύνολο της, ειρηνική διαμαρτυρία εκπαιδευτικών η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό πρόσωπο της με ξύλο και ψεκασμό χημικών σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο για την δημόσια  παιδεία .

Ακόμη εκφράζει για άλλη μια φορά την έντονη διαμαρτυρία του για την προσπάθεια χειραγώγησης αυτής της ανεξάρτητης κινητοποίησης από τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ της ΔΟΕ . Η προσπάθεια αυτή αρχικά εκδηλώθηκε με την αναίτια καθυστέρηση στήριξης της κινητοποίησης από τη Δ.Ο.Ε. , αλλά και κατά την διάρκεια της κινητοποίησης  με την προσπάθεια ορισμένων κομματικών  στελεχών  να ηγηθούν με τις κραυγές τους των συναδέλφων αναπληρωτών .

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει  άμεσα :

• σε μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και
  • να εξισώσει άμεσα τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με των μόνιμων.

Με ενότητα, παραταξιακή και προσωπική υπέρβαση μπορούμε αντιμετωπίσουμε τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές.

Ο αγώνας συνεχίζεται  με αμείωτη ένταση, είμαστε δίπλα σε κάθε ανεξάρτητη φωνή αναπληρωτών .

Ο Πρόεδρος                                                                        H  Γεν. Γραμματέας

Σάββας    Σεχίδης                                                              Χαρά   Γαλανοπούλου