Παλλήνη 6– 2 - 2018                                           Προς

                                Aριθμ.Πρωτ. : 17                                    όλα τα μέλη του συλλόγου μας

 

Όχι στις διώξεις και την καταστολή ενάντια σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!

Στις 20 Φλεβάρη παραπέμπονται εκ νέου σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που διοργάνωσαν στις 30 Γενάρη 2013 ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις».

Στις 20 Φλεβάρη, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη σέρνει εκ νέου σε δίκη τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους και μέλη ΔΣ δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα οποία μετά από συνεχείς αναβολές, τελικώς κρίθηκαν αθώα καθώς καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι σε βάρος τους κατηγορίες από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ και τον τότε υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.

Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να στήσει προβοκάτσια, κατηγορώντας τους συνδικαλιστές για ζημιές που δήθεν έκαναν στο γραφείο του υπουργού Εργασίας. Από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, αλλά και από μαρτυρίες αποδείχτηκε η προβοκάτσια και το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων.

Με την επαναφορά της δίκης θέλουν να στείλουν μήνυμα, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να στρώσουν το έδαφος για τη νέα επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Αφού ξεκίνησε το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιλέγει με αυτή την δίκη να δώσει εξετάσεις στα μεγάλα αφεντικά ότι είναι αποφασισμένη να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

To Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής "Αλ. Δελμούζος" συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους που παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στην επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην συλλογική διεκδίκηση. Είναι η ίδια κυβέρνηση που στήνει μαθητοδικεία, στέλνει τα ΜΑΤ ενάντια σε εστιακούς φοιτητές, καταστέλλει όσους παλεύουν κόντρα στους πλειστηριασμούς και κατασκευάζει κατηγορητήρια για συνδικαλιστές. Είναι ξεκάθαρο τι φοβούνται! Φοβούνται την οργανωμένη πάλη, την μαζική αντίσταση στα βάρβαρα μέτρα τους.

Στις 20 Φλεβάρη στις 9.00π.μ  συμπαραστεκόμαστε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου δικάζονται ξανά οι 35 συνδικαλιστές. Καλούμε κάθε συνάδελφο που δεν ανέχεται αυτή την πολιτική, που καταδικάζει την ωμά καταστολή σε βάρος των αγώνων να στηρίξει τους αγωνιστές συνδικαλιστές, να κάνει δική του υπόθεση την συλλογική διεκδίκηση της ζωής που έχει ανάγκη.

Απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων. Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Ο Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέας

Σάββας Σεχίδης                                               Χαρά Γαλανοπούλου