Εκτύπωση

 

Τρίτη 7 Μάρτη στις 6.30μμ, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι διαδηλώνουμε:

Λιάκος - Διαμαντοπούλου - Γαβρόγλου - Φορτσάκης κλπ

στο ίδιο διακομματικό και μνημονιακό πολιτικό “τραπέζι”…

Εμείς αγωνιζόμαστε για την ανατροπή τους!

Στις 7 Μαρτίου, ο πρόεδρος του λεγόμενου εθνικού διαλόγου για την παιδεία Λιάκος παρουσιάζει το βιβλίο «Από Παιδείας άρξασθαι. Έκθεση του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την Παιδεία», που επιμελήθηκε ο ίδιος και διοργανώνει εκδήλωση. Ομιλητές είναι ο Υπουργός Παιδείας, οι πρώην υπουργοί Φίλης και Διαμαντοπούλου, ο υπεύθυνος του τομέα Παιδείας της ΝΔ Φορτσάκης και η Μαρία Ρεπούση πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ. Θα συζητήσουν για το αν υπάρχει η αναγκαία ευψυχία να βγει η εκπαίδευση από την αρένα της αντιπαράθεσης;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσω του υπουργού Παιδείας Γαβρόγλου και του πρώην υπουργού Φίλη, επιλέγει τη Διαμαντοπούλου και τον Φορτσάκη ως ισότιμους συνομιλητές για να διαφημίσει τις νεοσυντηρητικές προτάσεις του συστήματος για την εκπαίδευση, αφού όπως δηλώνουν και οι ίδιοι «η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χρειάζεται την ευρύτερη δυνατή συναίνεση για να περάσει». Εξάλλου το απέδειξαν το καλοκαίρι του 2015, όταν όλοι μαζί σήκωναν το χέρι στη Βουλή και ψήφιζαν το τρίτο μνημόνιο, όταν όλοι τους ορκίζονται σε ΕΕ, ΟΟΣΑ και ΣΕΒ για την εκπαίδευση.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: αυτά που πρόκειται να νομοθετήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, όχι μόνο για την εκπαίδευση αλλά και για το σύνολο των εργαζομένων με τα μέτρα για τη 2η αξιολόγηση, θα είναι τόσο σκληρά, που χρειάζεται τη συμφωνία και τη στήριξη όλων των δυνάμεων του αστικού μπλοκ. Όπως χρειάζονται και τη δική μας συναίνεση, εκπαιδευτικών και κοινωνίας, για να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ισοπέδωση όλων των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του εκπαιδευτικού και του εργατικού κινήματος στη χώρα μας με στόχο την επιβίωση του συστήματος και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Όμως εμείς τους δηλώνουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν συναινούμε!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, στον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου δωρεάν σχολείου και των μορφωτικών αναγκών και δικαιωμάτων όλων των παιδιών, στον αγώνα μέχρι την τελική ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης- ΕΕ – ΔΝΤ.

Την Τρίτη 7 Μάρτη στις 6.30μμ, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι διαδηλώνουμε

ενάντια σε όλα όσα προωθούν για την εκπαίδευση ΕΕ - ΟΟΣΑ - ΣΕΒ - ΔΝΤ

   Ο Πρόεδρος                                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

      Σάββας    Σεχίδης                                                                 Άγγελος   Πούλος