Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου

Τελευταίες αναρτήσεις

ΔΟΕ: Κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας

 

Αρ. Πρωτ. 418 Αθήνα 10/1/2018

Προς

Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

Θέμα: Κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας

 

            Ψηφίζεται τη  Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, από τη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

Μέσα από τις εκατοντάδες σελίδες του πολυνομοσχεδίου, ανάμεσα σε άλλα

  • περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία
  • θεσμοθετούνται πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω
  • επανεξετάζονται τα ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000

            Ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και  δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιμώντας την ανάγκη της ευρείας και δυναμικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου)

αποφασίζει

την κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

            Για την Αθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12:30μμ και ακολουθεί πορεία προς τη Βουλή.

Αγωνιζόμαστε για να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης

Πατήστε ΕΔΩ για να το κατεβάστε σε PDF.

24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017

 

24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση

Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη 2017

 

Συνάδελφοι, -σσες,

 

Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει.

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Κι αυτό γιατί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.

Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Η προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων – περίπου 3.000.000 συνταξιούχοι – περικόπτεται από 01/01/2019 και η μείωση των συντάξεων θα φτάσει μέχρι 350 ευρώ το μήνα.

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την αντιαπεργιακή τροπολογία  που ψήφισε(άρθρο 21 Ν. 4489/2017), προσπαθεί να επιβάλλει με αυταρχικό, αντισυνταγματικό και παράνομο τρόπο την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη. Αυτή η απεργία έχει ήδη, αποκτήσει πανυπαλληλικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά, με τη συμμετοχή των εργαζομένων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ως εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούμε:

1.    Κατάργηση του Νόμου – λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).

2.    Κατάργηση της  τροπολογίας Γεροβασίλη για την αξιολόγηση.

3.    Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.

4.    Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Δήμους, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων – μέσω του ΑΣΕΠ – που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με γενναία μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.

5.    Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

6.    Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

7.    Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία

την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017

και στην Απεργιακή Συγκέντρωση

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ

Απαραίτητη η τροποποίηση του καταστατικού της Δ.Ο.Ε. Άμεση «Καταστατική Γενική Συνέλευση» του κλάδου. Οι θέσεις μας.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

www.ekpaideutikareumata.gr

www.facebook.com/reumata

8-4-2017

Απαραίτητη η τροποποίηση του καταστατικού της Δ.Ο.Ε. Άμεση «Καταστατική Γενική Συνέλευση» του κλάδου. Οι θέσεις μας.

Αν και η τελευταία 85η Γ.Σ. της ΔΟΕ είχε χαρακτηριστεί «Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση»  δεν έγινε καμία εισήγηση  στο σώμα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., δηλαδή στην ουσία ακυρώθηκε στην πράξη η καταστατική συνέλευση και καμιά καταστατική αλλαγή δεν αποφασίστηκε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ζούμε σε ένα περιβάλλον ραγδαίων αλλαγών και ανατρεπτικών εξελίξεων για τις θεμελιώδεις αρχές που αφορούν την κοινωνία μας, την οικονομία, τα εργασιακά –και όχι μόνο- δικαιώματα. Οι πολιτικές συρρίκνωσης του κράτους πρόνοιας και κατάργησης κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων, που υπαγορεύονται ή που ασκούνται στο όνομα του μνημονίου, έχουν στο επίκεντρο και την εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της.

Τη στιγμή που ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών αμφισβητούνται και επανεκτιμώνται, τη στιγμή που το περιεχόμενό της δοκιμάζεται και αναθεωρείται και οι παιδαγωγικές προτεραιότητές της αναπροσαρμόζονται, την ώρα που στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. έχουν ενταχθεί νέες ειδικότητες συναδέλφων και πάρα πολλοί αναπληρωτές το «Καταστατικό της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας» είναι πλέον  αναχρονιστικό καθώς  δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής,  ούτε εκφράζει τις ανησυχίες του συνόλου των εργαζομένων στα σχολεία. Επιπλέον η πολυδιάσπαση του κλάδου είναι ορατή αφού καθημερινά ξεφυτρώνουν σύλλογοι και συντονιστικά με χαρακτηριστικά offshore εταιρειών με αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα αιτήματα. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα κάθε χρόνο να πλαισιώνουν τους Συλλόγους καταβάλλοντας τη συνδρομή τους  όλο και λιγότεροι συνάδελφοι και ιδιαίτερα οι νέοι που τόσο ανάγκη τους έχει το συνδικάτο.

Είναι απαραίτητο λοιπόν το Καταστατικό της Δ.Ο.Ε. άμεσα , πριν να είναι πολύ αργά, να επικαιροποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και στα νέα δεδομένα της εποχής μας αλλάζοντας την οργανωτική δομή του εκπαιδευτικού κινήματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» παρακάτω σας καταθέτουν τις προτάσεις τους, οι οποίες αποτελούν και καταστατικές αρχές της παράταξης. Όλες οι προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο μέλλον σε όλους τους συναδέλφους :

1.      Αλλαγή στον τρόπο εκλογής του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  – Εκλογή μελών Δ.Σ. από τη βάση κατά το πρότυπο των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

2.      Απαραίτητη προϋπόθεση υποψηφιότητας για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ο υποψήφιος να είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Σύλλογο του.

3.      Θητείες για όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη – Κανείς με «συνδικαλιστική άδεια» πλέον των δύο θητειών (συνολικά 4 χρόνια) σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική θέση.

4.      Καθιέρωση της ποσόστωσης σχετικά με τη συμμετοχή στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και για γυναίκες, νηπιαγωγούς, αναπληρωτές, ειδικότητες

5.      Συνδικαλιστικά Ασυμβίβαστα – Κανένα πρώην στέλεχος εκπαίδευσης, κρατικό στέλεχος, υποψήφιος βουλευτής κτλ σε ψηφοδέλτιο ή σε συνδικαλιστική θέση

6.      Λειτουργία Ι.Π.Ε.Μ – Ριζική αναδιάρθρωση του Ινστιτούτου (να πάψει να είναι χώρος βολέματος ημετέρων)

7.      «Διαύγεια» στα οικονομικά της Δ.Ο.Ε. – Να αναρτώνται αναλυτικά μηνιαίως όλες οι αποφάσεις για οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή και δαπάνες της Ομοσπονδίας.

8.      Ταξίδια μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.( εσωτερικού και εξωτερικού) – Λογοδοσία στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. (Λόγοι ταξιδιού, είδος ταξιδιού, ποιοι και που συμμετέχουν, δημοσιοποίηση συμπερασμάτων από τη συνάντηση, οικονομικός απολογισμός).

9.      Επανεξέταση των οικονομικών απολαβών των μελών του Δ.Σ. (αντιμίσθιο, έξοδα στεγάσεως, μετακινήσεως και εγκαταστάσεως, έξοδα κινήσεως, εκτός έδρας, κινητής τηλεφωνίας κτλ). Όλα να αναρτώνται στη «Διαύγεια» της Δ.Ο.Ε.

10.              Κατάργηση της ενδιάμεσης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και αντικατάστασή της από Ολομέλεια Προέδρων με αποτέλεσμα τη μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών σε κάθε περίπτωση θα παλέψουν για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι ώστε να προχωρήσουν αυτές  αλλαγές. Προτείνουμε να ξεκινήσει άμεσα ένας εποικοδομητικός διάλογος στους Συλλόγους και να πραγματοποιηθεί «Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση» του κλάδου.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Απαραίτητη η τροποποίηση του καταστατικού της Δ.Ο.Ε. Άμεση «Καταστατική Γενική Συνέλευση» του κλάδου. Οι θέσεις μας.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

www.ekpaideutikareumata.gr

www.facebook.com/reumata

8-4-2017

Απαραίτητη η τροποποίηση του καταστατικού της Δ.Ο.Ε. Άμεση «Καταστατική Γενική Συνέλευση» του κλάδου. Οι θέσεις μας.

Αν και η τελευταία 85η Γ.Σ. της ΔΟΕ είχε χαρακτηριστεί «Έκτακτη Καταστατική Συνέλευση»  δεν έγινε καμία εισήγηση  στο σώμα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., δηλαδή στην ουσία ακυρώθηκε στην πράξη η καταστατική συνέλευση και καμιά καταστατική αλλαγή δεν αποφασίστηκε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ζούμε σε ένα περιβάλλον ραγδαίων αλλαγών και ανατρεπτικών εξελίξεων για τις θεμελιώδεις αρχές που αφορούν την κοινωνία μας, την οικονομία, τα εργασιακά –και όχι μόνο- δικαιώματα. Οι πολιτικές συρρίκνωσης του κράτους πρόνοιας και κατάργησης κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων, που υπαγορεύονται ή που ασκούνται στο όνομα του μνημονίου, έχουν στο επίκεντρο και την εκπαίδευση, σε όλες τις βαθμίδες της.

Τη στιγμή που ο χαρακτήρας της εκπαίδευσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών αμφισβητούνται και επανεκτιμώνται, τη στιγμή που το περιεχόμενό της δοκιμάζεται και αναθεωρείται και οι παιδαγωγικές προτεραιότητές της αναπροσαρμόζονται, την ώρα που στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. έχουν ενταχθεί νέες ειδικότητες συναδέλφων και πάρα πολλοί αναπληρωτές το «Καταστατικό της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας» είναι πλέον  αναχρονιστικό καθώς  δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής,  ούτε εκφράζει τις ανησυχίες του συνόλου των εργαζομένων στα σχολεία. Επιπλέον η πολυδιάσπαση του κλάδου είναι ορατή αφού καθημερινά ξεφυτρώνουν σύλλογοι και συντονιστικά με χαρακτηριστικά offshore εταιρειών με αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα αιτήματα. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα κάθε χρόνο να πλαισιώνουν τους Συλλόγους καταβάλλοντας τη συνδρομή τους  όλο και λιγότεροι συνάδελφοι και ιδιαίτερα οι νέοι που τόσο ανάγκη τους έχει το συνδικάτο.

Είναι απαραίτητο λοιπόν το Καταστατικό της Δ.Ο.Ε. άμεσα , πριν να είναι πολύ αργά, να επικαιροποιηθεί και να εκσυγχρονιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις και στα νέα δεδομένα της εποχής μας αλλάζοντας την οργανωτική δομή του εκπαιδευτικού κινήματος.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών» παρακάτω σας καταθέτουν τις προτάσεις τους, οι οποίες αποτελούν και καταστατικές αρχές της παράταξης. Όλες οι προτάσεις αυτές θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο μέλλον σε όλους τους συναδέλφους :

1.      Αλλαγή στον τρόπο εκλογής του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  – Εκλογή μελών Δ.Σ. από τη βάση κατά το πρότυπο των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

2.      Απαραίτητη προϋπόθεση υποψηφιότητας για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ο υποψήφιος να είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος στο Σύλλογο του.

3.      Θητείες για όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη – Κανείς με «συνδικαλιστική άδεια» πλέον των δύο θητειών (συνολικά 4 χρόνια) σε οποιαδήποτε συνδικαλιστική θέση.

4.      Καθιέρωση της ποσόστωσης σχετικά με τη συμμετοχή στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και για γυναίκες, νηπιαγωγούς, αναπληρωτές, ειδικότητες

5.      Συνδικαλιστικά Ασυμβίβαστα – Κανένα πρώην στέλεχος εκπαίδευσης, κρατικό στέλεχος, υποψήφιος βουλευτής κτλ σε ψηφοδέλτιο ή σε συνδικαλιστική θέση

6.      Λειτουργία Ι.Π.Ε.Μ – Ριζική αναδιάρθρωση του Ινστιτούτου (να πάψει να είναι χώρος βολέματος ημετέρων)

7.      «Διαύγεια» στα οικονομικά της Δ.Ο.Ε. – Να αναρτώνται αναλυτικά μηνιαίως όλες οι αποφάσεις για οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή και δαπάνες της Ομοσπονδίας.

8.      Ταξίδια μελών του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.( εσωτερικού και εξωτερικού) – Λογοδοσία στην ιστοσελίδα της Δ.Ο.Ε. (Λόγοι ταξιδιού, είδος ταξιδιού, ποιοι και που συμμετέχουν, δημοσιοποίηση συμπερασμάτων από τη συνάντηση, οικονομικός απολογισμός).

9.      Επανεξέταση των οικονομικών απολαβών των μελών του Δ.Σ. (αντιμίσθιο, έξοδα στεγάσεως, μετακινήσεως και εγκαταστάσεως, έξοδα κινήσεως, εκτός έδρας, κινητής τηλεφωνίας κτλ). Όλα να αναρτώνται στη «Διαύγεια» της Δ.Ο.Ε.

10.              Κατάργηση της ενδιάμεσης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και αντικατάστασή της από Ολομέλεια Προέδρων με αποτέλεσμα τη μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής

Τα «Προοδευτικά Ρεύματα Εκπαιδευτικών σε κάθε περίπτωση θα παλέψουν για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι ώστε να προχωρήσουν αυτές  αλλαγές. Προτείνουμε να ξεκινήσει άμεσα ένας εποικοδομητικός διάλογος στους Συλλόγους και να πραγματοποιηθεί «Έκτακτη Καταστατική Γενική Συνέλευση» του κλάδου.

Προοδευτικά  Ρεύματα Εκπαιδευτικών

Η Ανεξάρτητη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Πανεργατική 24ωρη Απεργία  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ημερομηνία:05/12/2016

Απόφαση 36ου Συνεδρίου

Πανεργατική 24ωρη Απεργία  Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Το 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην πανεργατική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις των Ευρωπαίων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων. Τα μέτρα που προωθούν σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το 4ο κατά σειρά Μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει νέα κέρδη για τους πλούσιους, βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και των δανειστών έχουν ένα και μοναδικό στόχο: ακόμα πιο φτηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη. Για την παραπέρα αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, ώστε να έρθουν «επενδυτές» σε μια χώρα όπου θα υπάρχουν μισθοί πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα.

Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο. Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και περικοπές κρατικών δαπανών 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ, δηλαδή ληστρικό ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και ακινήτων -  φιλέτων, ύψους 2 δις. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στους πιστωτές.

Η κυβέρνηση σε συμφωνία με το κουαρτέτο ετοιμάζεται να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Τώρα χρειάζεται ενιαία πανεργατική κλιμάκωση με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, σε κοινό αγώνα με τη νεολαία και τα πληττόμενα μικρομεσαία στρώματα. Για να σταματήσει η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να μην έρθει στη Βουλή η νέα αντεργατική λαίλαπα, για τον απεγκλωβισμό από την θηλιά του χρέους και τη διαγραφή του, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Το 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετάσχουν στην Πανεργατική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και στα Απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00πμ, στο Πεδίον του Άρεως.

Κανείς δεν είναι δυνατότερος από τον οργανωμένο και αποφασισμένο λαό!

 Όλοι στον αγώνα!

Από το Προεδρείο του 36ου Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Απόφαση - Πανεργατική Απεργία -PDF

«Πρωταθλητές» στον τζόγο και το αλκοόλ οι Έλληνες μαθητές

«Πρωταθλητές» στον τζόγο και το αλκοόλ οι Έλληνες μαθητές

Αυτά είναι ορισμένα από τα κύρια ευρήματα της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD, που καταγράφει τη συμπεριφορά και τις αντιλήψεις των 16χρονων μαθητών, σχετικά με ουσίες όπως ο καπνός, τα οινοπνευματώδη, τη χρήση του διαδικτύου και τον τζόγο. Η έρευνα ESPAD υλοποιήθηκε το 2015 σε 35 ευρωπαϊκές χώρες και τα αποτελέσματά της δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, στη Λισαβόνα.

Διαβάστε περισσότερα: «Πρωταθλητές» στον τζόγο και το αλκοόλ οι Έλληνες μαθητές